Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2011 15:09 - Случайни срещи, добри думи и искрена радост
Автор: goran Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6202 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 03.04.2012 20:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Вървя леко забързан и умислен или, иначе казано, съвсем като кон с капаци и чувам два гласа усмихнато да ме викат по име. Сепвам се, а очите ми поглеждат по посока на звука и започват да се смеят, разбирайки кого виждат.
    Разменям серия радостни поздрави със двете съученички и тръгваме заедно по улицата. Подемаме забързан, угрижен разговор, ала това не ни пречи да се радваме на кратката ни среща – пожелаваме си късмет, радости и сполуки.
    ...
    Връщайки се по улицата към своя маршрут, започвам да мисля за живота и за силата на случайната среща, a ... разстоянието е кратко за подобни сериозни житейски въпроси ...
    Следващата среща не е случайна, но това никак не й пречи да бъде жива, изненадваща и интензивна. Малко труд и много жизнени, усмихнати хора + още няколко неочаквани срещи: Родители-деца на гости от големия град, работен дядо и горда баба с внуче, баща и дъщеря, завръщащи се от път, ловджийско куче с огромни лапи, млад оперен котарак и храбро любопитно котенце, което проучва де що види става ли за играчка. ... Каква случка нарисува тази компания, няма как да бъде преразказано.:-)
  ...
   Прибирам се, взимам душ и заспивам като къпан.
   ...
   Новият ден стартира с прибиране на багажа, дрямка на път за София, бързане за работа и ... нова неочаквана среща в „закусвалнята” по време на „обедната почивка”.
  ...
   Разменяме радостни поздрави и подемаме деен разговор. Пием по бира, казваме си: "На слука!" И поемаме по задачите.
  ...
   Да, това бяха три забързани случки с хора различни и много лични, а посланието бе едно и също: „Случайни срещи, добри думи и искрена радост – миг щастие.” 
 
                              ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~ 
      Добрата дума и искрената радост не просто вълнуват и усмихват, а зареждат с бодрост, позитивизъм и енергия за живот. Всички интуитивно усещаме живителната сила на искрената дума, а незнайно защо трудно изричаме истински думи.
     Дали това е парадокс, липса на себепознание или следствие от технико-икономическите ни знания? - Не е ясно, а следва въпрос по-труден: Какво правим?
    
    Живот глупешки, живот човешки – живот!












Гласувай:
11



1. zonko - 10х, ман, яко рамо удари!:) В ...
01.08.2011 13:59
10х, ман, яко рамо удари!:)

В блог.бг едва ли описанието на внасянето на 10 кубика букови кютуци ще трогне някой, но темата си е съществена. Трябва да се пробвам някой път, може пък да излезе интересен експеримент.:)
цитирай
2. goran - Здрасти Zonko:-) Радвам се, че можах с нещо да помогна.
01.08.2011 19:31
Помогнах и на себе си – смислената работа (и физическа, и умствена) винаги действат пречистващо, особено когато дружина е задружна.

За писането – със сигурност текста ти ще се получи любопитен. Много те бива – текста за "Лампата над входната врата" беше повече от интересен. Нeзнам защо толкова рядко пишеш за обществени и лични случки.
цитирай
3. injir - Kazvam ti dobra duma. :) Zdravei!
02.08.2011 22:15
Kazvam ti dobra duma.:) Zdravei!
цитирай
4. goran - Здрасти Injir:-) Благодаря за добрата дума:-)
03.08.2011 10:04
„Здравей” е думa ведра и потребна;-)
цитирай
5. zvezdichka - Наслука,
08.08.2011 23:33
добра среща и нека ги има приятелите, които ни зареждат с искрената си усмивка :).

Поздрави!
цитирай
6. goran - Привет Цанка:-)
09.08.2011 19:43
Благосдаря за топлите думи:-) За мен е удоволствие и чест.

И аз ти пожелавам наслука и повечко попътен вятър:-) ;-)
цитирай
7. zonko - Това ми попадна случайно днес, но ...
17.08.2011 10:45
Това ми попадна случайно днес, но реших, че някак подхожда за твоята тема: http://www.dnevnik.bg/bigpicture/2011/08/17/1139723_goliamata_snimka_v_tuhlarnata/
цитирай
8. goran - Благодаря:-)
17.08.2011 18:21
Бива си го фоторазказа, и то много
цитирай
Търсене