Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 12:57 - Софи Маринова и България по пътя на успеха :)
Автор: goran Категория: Лични дневници   
Прочетен: 20662 Коментари: 29 Гласове:
27

Последна промяна: 17.04.2013 23:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Обожавам живата музика до степен чуя ли жива мелодия или песен да започвам тихо да мъркам на ум :) – действа ми наистина релаксиращо и енергизиращо. :)
      Другата ми малка музикална страст е да слушам мишмаш от разнообразна музика :) Единственото ми предпочитание е музиката да е мелодична и по възможност хармонична :) Разбира се, това последното условие е „ВИСОКО, ВИСОКО, ВИСОКО!” и затова започнах да го възприемам  не като изискване, а като жест на добра воля и награда от Съдбата. Ако с постъпките си съм заслужил хармонията, ще я чуя, ако не съм заслужил, ще ми вият на главата!
     image
       Защитен с тези големи радости и малки хитрости, още в първата година, когато България се престраши да участва на песенния Конкурс на Евровизия през 2005 г., и аз барабар Петко с мъжете, отидох да слушам на живо концерта в зала 1 на НДК – така от тогава до днес. :) 
      Хареса ми от пръв поглед! – Жива музика, весела публика, голяма сцена и опит за шоу :) – какво повече му трябва на едно момче на 25 години. :)
      Арабите са го казали още преди 1000 години:
„Смях на момиче, ромул на вода и тих звън на жълтици – това е то благоденствието, щастието!”  
     Разбира се, през 2005 г. и през следващите години на конкурсите за Българска песен за Евровизия имаше много излишен шум, завист и кавги! Първо Слави Трифонов се изсра на метеното, после и други взеха този „добър” пример от него, за да се стигне до
Красимир Аврамов, който виейки като същи вълк ограби родината си и заслужаващата победа Поли Генова и изпълни своя "победен" бис под възгласи УУУУУ от залата, но и това не отказа алчната му душица.
      За щастие и напук на алчността и простотията човешка, през изтеклите осем години, от 2005 до 2008 г., радостите и светлината в конкурса Българска песен за Евровизия бяха много, много повече!
      През 2006 г. конкурсът помогна на талантливата Марияна Попова да грейне с топъл блясък.
      През 2007 г.  невероятните Елица Тодорова и Стоян Янкулов със своята песен „Вода” развълнуваха не само България, но и цяла Европа и напълно заслужено спечелиха 5-то място на най-големия европейски конкурс за популярна песен. :)
      2008 г. също бе интригуваща :) Едно младо момиче - Йоана, и банда дижеи - „Deep Zone Project“ и DJ Balthazar изненадаха България и се опитаха да изненадат Европа. За жалост не успяха, но всички ги запомнихме като невероятно жива и свежа компания. :)      
      През 2009 г. проклетията на Красимир Аврамов унижи Поли Генова и унищожи все още твърде крехката позитивна традиция, родена от светлината на Маряна Попова и Елица и Стунджи.
      През 2010 г., притисната в ъгъла, БНТ се опита да се измъкне по терлъци без да признае грешките си и почти без конкурс подари на Миро голямата сцена и отговорността да представя България. Миро направи едно голямо турне ала екскурзия из Европа, и безславно се завърна у дома.
      През 2011 г. хората и Съдбата се опитаха да се реваншират на талантливата Поли Генова, като изпратиха нея и песента ѝ „На инат” в Дюселдорф, Германия. За добро или лошо с „На инат” Поли Генова не успя да влезе сред 25-те участници на финала, но обеща: „След някоя и друга година ще участвам отново. :)”

image
    
    Днес сме 2012 г. и България има своя нов претендент за най-големия, многоцветен и популярен песенен конкурс в Европа и света. :)

     На специалната дата 29 февруари 2012 г. уникалният български славей Софи Маринова получи дара и отговорността да популяризира песента на България пред Европа. :) Още по-любопитен и позитивен жест от Съдбата е, че Софи Маринова ще участва с песента си на втория полуфинал, на важната за всички нас дата 24 май. :) :) :)

    Усещам с цялата си интуитивна и позитивна енергия, че Софи Маринова и песента ѝ заслужено ще достигнат до финала в Баку, на 26 май, за да смаят цяла Европа като станат част от 10-те предпочетени хита на лятото. Сигурен съм, защото всичките ми сетива ми го нашепват!
    Сигурен съм и защото Съдбата го иска! Защото Софи Маринова е повече от силно чуруликащ славей, тя е човек и добър светъл пример, не само за циганите, но и за всички българи!
    Разбира се, отделни хора, заслепени от предразсъдъци и завист, се опитват да обидят славея на България, но това е без значение пред хъса и трудолюбието на Софи Маринова и светлата енергия на песента и Съдбата :)
   
    Да, Софи Маринова няма богат и показен речник, но за мен винаги е било удоволствие и чест да слушам нейните живи и истински думи! Слушал съм и някои нейни песни, напук на чалгата, която се опитва да си присвои Софи Маринова, само че чалгата рано или късно ще отмре, а част от песните на българския славей, ще останат да се пеят и занапред :)
    Другият прекрасен момент при Софи Маринова е, че тя е не само трудолюбива, а и непрестанно развиваща се!
   
    Убеден съм, че сега след като получи гласовете и подкрепата на цяла България, тя пее все по-силно и позитивно, за да покаже на всички нас цигани и българи, магичната красота на трудолюбието и позитивния пример!
   
    Аз вярвам на Софи Маринова и правя всичко, което е по силите ми, за да я подкрепя, защото съм убеден, че общата ни родина се нуждае от позитивни примери като нея, повече от когато и да било преди. Именно затова Съдбата застана на нейна страна – сега е наш ред да погледнем по-напред от върха на обувките си, за да помогнем на нея и на България!!!

    Преди около месец водих следния любопитен разговор с един непознат англичанин, с който ме сблъска Съдбата.
    Чух го, че говори на перфектен български по телефона си, затова си позволих след като затвори да му кажа: „Извинете, чух Ви да говорите на прекрасен български. За мен ще бъде чест, ако погледнете този линк, може би ще Ви бъде интересен!” Той ме погледна доста учудено после погледна линка, който му бях написал и смеейки се ми каза: „О, това сигурно е линк към видеото от Българската песен за Еврозия! Гледах концерта по вашата държавна телевизия, беше ми много любопитен! Любопитно е и че Вие ми давате този линк! – Мислите ли, че Софи Маринова ще спечели??” На което аз му отговорих: „Ако Вие гласувате за нея, със сигурност ще спечели!!!” След тези ми думи той започна да се смее с глас и каза: „Много сте хитър! Може би ставате за дипломат!” На което аз му отговорих: „Чак хитър, по-скоро съм оптимист, но ако Вие гласувате, българската песен ще спечели, усещам го!” На което той ми каза: „Да, ако има повече подкрепа от хора като Вас, тя ще спечели:)”
   
От нас зависи! От Софи Маринова и от всеки един от нас по отделно!
Защото можем и защото Съдбата е готова да ни осигури попътен вятър, стига всички ние да се наемем да вдигнем и завъртим всички платна на ветрохода ни в една посока! Така е било и така ще бъде!
                 
„Съединението, единението прави силата.”

image

image
Софи Маринова - победителката в българския концерт на 29 февруари 2012 г.
image



image
Поли Генова - "На инат" - 2011г.
image


image
Маряна Попова
image

image

image



image
Елица Тодорова

image
Стоян Янкулов

image

Елица Тодорова и Стоян Янкулов във вихъра на песента
image

image

image

image
Зaслужено посрещане

image


Няколко коментара от други хора в блога за Софи Маринова и конкурса:

Pcelata,
"Да вярно е, тя няма необходимото образование, но има душа; има голямо сърце и много талант! А това, е повече от достатъчно за да развълнуваш с думите си нечие сърце. Хубави почивни дни."

Кarambol5,
ДА ! ДА! ДААААААААААА! ДА! ДА!

Dushka,
Харесвам песента и Софи Маринова също. Ще гласувам, имам тази възможност и дипломатично ще убеждавам хората около мен да гласуват за българската песен. Поздрави!

и ... кратка история и статистика на най-големия конкурс за популярна песен в Европа













Гласувай:
27



1. karambol5 - ДА ! ДА! ДААААААААААА! ДА! ДА!
29.04.2012 13:31
ДА ! ДА! ДААААААААААА! ДА! ДА!
цитирай
2. tota - Поздрави, Горане!
29.04.2012 13:33
Чудесно представяне си направил на нашите певци!

Хубав ден!
цитирай
3. goran - Ангеле :) :) :) - Това се казва хъс!
29.04.2012 13:36
Благодаря за коментара - за мен е удоволствие да радвам :) ;)
цитирай
4. goran - Привет Тота :)
29.04.2012 13:37
Благодаря за поощряващите думи - за мен е удоволствие :)
цитирай
5. pevetsa - Впечатлен съм, добър пост, браво!
29.04.2012 17:14
Впечатлен съм, добър пост, браво!
цитирай
6. goran - Рevetsa, благодаря - приятно е да чуеш, че си впечатлил някого :)
29.04.2012 17:19
Но още по приятно е заедно да обсъдите случката и впечатленията си ;)
цитирай
7. dushka - !
29.04.2012 17:43
Много добър постинг! Има някои технически грешки, ще е добре да ги оправиш.:) Харесвам песента и Софи Маринова също. Ще гласувам, имам тази възможност и дипломатично ще убеждавам хората около мен да гласуват за българската песен. Поздрави!
цитирай
8. goran - Привет Dushka, радвам се че се отби на гости - за мен е удоволствие :)
29.04.2012 17:54
За жалост правописа ми е слабо място, все се каня да седна да го изуча до съвършенство, но ученето само с канене не става, нужно е и свободно време :( Ще се радвам ако ми пратиш думите, който съм сбъркал. Другият момент е, че в съзнанието на автора думите се сливат - затова е много хубаво човек да има умел редактор :)

Но най-важното е каузата ни ;) Да информираме повече хора за нашия чуден славей ;) - Ще ти стискам палци :)
цитирай
9. pcelata - За първи път идвам при Вас...
29.04.2012 22:19
Но,останах приятно изненадана.Прочетох поста Ви,и много ми хареса.И думите Ви,и начина Ви на писане...Браво от мен!!!! Да вярно е,тя няма необходимото образование-но,има душа; има голямо сърце и много талант!А това,е повече от достатъчно за да развълнуваш с думите си-нечие сърце.Хубави почивни дни.
цитирай
10. goran - Мария, благодаря за топлите усмихнати думи - ще цитирам думите Ви за Софи Маринова, под постинга си ;)
29.04.2012 22:26
Нали може?

Благодаря още веднъж :)
цитирай
11. nikoray - какво е мнението ви за песента на ...
29.04.2012 22:45
какво е мнението ви за песента на Десислава
мисля, че нейната песен е по-добрата
цитирай
12. pcelata - Защо да имам против?
29.04.2012 22:58
Това,е истината-колкото и да я отричат,завистничките й. Аз благодаря,че дребните нещица ги покзвате и ги цените.
цитирай
13. goran - Nikoray, aко Десислава беше по-добра, хората които бяхме в залата и тези пред телевизорите щяхме да гласуваме за нея!
29.04.2012 23:02
Софи Маринова спечели с повече от 3000 гласа разлика пред Десислава :)

В интерес на истината, тази година конкуренцията бе много силна, което наистина е прекрасно :)

Лично аз харесах и песните на:
СТЕЛИЯНА ХРИСТОВА – ПЪТЯТ
ГРУПА NEW 5 – CHANCE FOR BETTER LIFE
ГРУПА GO WEEK – THE WAY YOU SEE THE WORLD
ЦВЕТЕЛИН АТАНАСОВ- ЕЛВИСА feat. DZ – LOVE GOES AROUND
ИВАЙЛО КОЛЕВ feat. Хипнотик – SEARCHING FOR THE WORDS
СИМОНА СИВАНИО – ETERNAL
Но Софи Маринова изпълни песента си най-силно, професионално и магнетично :) Така напълно заслужено получи победата и аплодисментите на цялата зала, което ясно може да се види в края на концерта, излъчен от БНТ :) - Третото видео в моя постинг води към пълен запис на концерта, качен в три части в youtube.
цитирай
14. goran - Pcelata, още веднъж благодаря за топлите думи :)
29.04.2012 23:12
Така е, има една шепа завистници, които се опитват да вдигат шум за хиляди, но истината и светлината не могат да бъдат скрити :) ;)
цитирай
15. becksss - Софка Циганката е грозна и не може да ...
30.04.2012 10:50
Софка Циганката е грозна и не може да пее. Бих оприличил пеенето й на виене на гладен чакал срещу Луната. Освен това е проста колкото цял отбор български футболисти и поне два пъти по-проста от Валери Божинов. А Евровизия е най-смешният и безполезен конкурс на света.
Точка.
Аз казах.
цитирай
16. goran - becksss, можеш да казваш каквото си искаш, но не и да отмениш истината :)
30.04.2012 11:03
Истината винаги рано или късно излиза наяве :)

Не се вълнувам от футбол затова не мисля да го обсъждам, още повече, че не е предмет на тази ми публикация.

Конкурса на Евровизия, е най-големия и популярен песенен конкурс по света и твоето височайшо мнение, ни най-малко, не може да промени това :)

И така: "Живот глупешки, живот човешки - живот!"
цитирай
17. becksss - Добре, Горане.
30.04.2012 12:47
Само че аз не се сещам за нито едно истински значимо нещо, излязло от този конкурс. То, който го може - си го може и без разни конкурси. Прав ли съм, Горане?
цитирай
18. goran - becksss, че не си прав, не си! - Най-вероятно си седнал пред компа ;)
30.04.2012 12:57
Сериозно, човече истината винаги рано или късно излиза наяве, а тя е доста по-различна и позитивна от това, което ти пишеш :)

becksss, можеш да казваш каквото си искаш, но не и да отмениш истината :)

Прочети внимателно, какво ти е написал #20, ако не му вярваш може да погледнеш
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81_%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F и да се убедиш сам с очите си ;)

И така: "Живот глупешки, живот човешки - живот!"
цитирай
19. becksss - Признавам - сгреших. Прави сте.
30.04.2012 13:25
Бях забравил за АББА през 1975 година и песента им Ватерло. Но това не отменя факта, че Евровизия се превърна в най-неприятния и напълно излишен конкурс. Нима си мислите, че АББА, които, доколкото знам, са били "скъсани" на предишния конкурс Евровизия, нямаше да станат мегазвезди и без това!?!? Както казах - който го може, си го може.
Но да сравняваш АББА със Софка Циганката е... меко казано... липса на всякаква мярка и добър вкус.
цитирай
20. goran - becksss, не са само АББА!!! Дори Маряна Попова и Елица и Стунжи станаха така известни благодарение на конкурса ;)
30.04.2012 13:32
В световен мащаб, не само победителите:
Lys Assia - 1956г.,
Изабел Обре - 1962г.,
Massiel - 1968г.,
ABBA - 1974г.,
Izhar Cohen и Alphabeta - 1978 г.,
Bucks Fizz - 1981г.,
Селин Дион - 1988г.,
Тото Кутуньо - 1992г.,
Secret Garden - 1995г.,
Dana International - 1998г.,
Карлот Нилсон - 1999г.,
Руслана - 2004г.,
Елена Папаризу - 2005г.,
Лорди - 2006г.,
Мария Шерифович - 2007г.,
Дима Билан - 2008г.,
Лена Майер-Ландрут 2010г.,
а и стотици други изпълнители, са стартирали и ускорили своята кариера истински, именно чрез конкурса на Евровизия :)

Разбира се, всички тези певци и музиканти са невероятно талантливи, но това не отменя факта, че голямата пъстрата и силна сцена на Евровизия им е помогнала да станат световно известни!

Да, Софи Маринова е от цигански произход, но е по-българка от мнозина други не само заради гласа си, но и защото с примера си помага на общата ни родина България - за мен това е прекрасно :) Затова ще я браня и подкрепям :)
цитирай
21. becksss - С какво Софка Циганката "п...
30.04.2012 13:40
С какво Софка Циганката "помага на общата ни родина България", Горане?
цитирай
22. goran - Най-малкото с това, че осигурява на няколко умни и будни българчета от цигански произход помощ да следав във ВУЗ
30.04.2012 13:49
Софи Маринова помага с всичко каквото може! Помага с таланта, гласа, трудолюбието, родолюбието си и дори с интервютата си :)

Ужасно е, че в България шепа хора в алчността и завистта си пропагандират двоен стандарт и разделение!

Когато Супер Боико каже: "Речника ми е беден защото съм завършил ПОЖАРНИКАРСКАТА ШКОЛА" подмазвачите му ръкопляскат!

Когато Софи Маринова, която не е имала шанса и възможността да завърши каквото и да е висше училище каже: "Трудно ми е да намеря правилните думи - старая се да се уча, но за жалост речника ми все още е беден." - завистниците и; започват да крещят "УУУУУУУ!" - Това ако не е двуличие и двоен стандарт, здраве му кажи!
цитирай
23. becksss - Горане,
30.04.2012 14:17
в България е пълно с неуки хора, които нямат шанса да станат известни. Софка е имала този шанс, просто защото България е циганска държава. Така наречените ни "звезди" са известни само в границите на Родината. Навън или никой не ги знае, или се излагат като кифладжии. Пресен пример - другият циганин Васко Азиса, който съвсем наскоро имА големия шанс да се изложи подобаващо в САЩ пред българската диаспора. Съвсем друг е въпросът за самата диаспора, която е отишла да го гледа. Но, както вече казах, българите в мнозинството си са рядко глупави хора.
цитирай
24. goran - becksss, ти явно не обичаш да четеш и мислип това, което не ти изнася, затова ще ти повторя ;)
30.04.2012 14:31
Софи Маринова, осигурява на няколко умни и будни българчета от цигански произход помощ да следват във ВУЗ. - Ти becksss, като така свободно говориш за "умни и глупави" хора, какво правиш да помогнеш да българите и България???

Софи Маринова помага с всичко каквото може! Помага с таланта, гласа, трудолюбието, родолюбието си и дори с интервютата си :) - Ти becksss, как помагаш на България, като плюеш и критикуваш ли???

Когато Супер Боико каже: "Речника ми е беден защото съм завършил ПОЖАРНИКАРСКАТА ШКОЛА" подмазвачите му ръкопляскат! - Ти правени becksss, защо не му казваш: "Височайши премиер-министър, Супер БАТЕ БОЙКО! - Осъзнайте се!!! Зад Вас в момента стои цялата държава и цял отбор министри! Ако речника Ви е беден, намерете си кадърни учители и PR, да Ви помогнат! Не ни излагайте и обиждайте с арогантното си говорене!!!" Защо Вие праведни becksss, не му го казвате, а говорите против Софи Маринова и се заяждате дребнаво с мен?!

Сигурно защото НЕ се смятате за българин или защото НЕ сте българин!!!

becksss, един българин никога не би написал като вас: "българите в мнозинството си са рядко глупави хора".

О, неразумни юроде поради что се мислиш за по-болгарин от болгарите!!!

цитирай
25. becksss - Горане,
30.04.2012 15:02
донякъде позна, че не съм българин. Четвърт немец съм, но това не е важно. Важното е, че като гледам как "умните българи" пишат на родния си език, ме хваща срам заради тях. Макар че самите те изобщо не се срамуват от това. Как помагам на българите ли? Ами, аз си мисля, че българите нямат нужда от помагане. Те са най-умните в света, най-красивите, най-гостоприемните, най-добрите любовници, а бе изобщо - те са най-най-най... Нима такива хора имат нужда някой да им помага? Аз мисля, че не. Ти не си ли на същото мнение?
цитирай
26. goran - becksss, всичко и всеки човек имат значение!!!
30.04.2012 15:23
И ако на 1/4 от теб ти е простено да хулиш сънародниците си и България, за мен това е немислимо - без това да означава, че българите сме ангели!

Да, българите не сме ангели, но ти, като така уверено говориш, ангел ли си?! - Не ставай смешен!!!

Всички си имаме кусурите - важно е да си ги признаваме, за да ги преодолеем!

Най-големия кусур на българина е, че е твърде наивен и затова си въобразява, че някой друг ще му реши проблемите. Другия голям минус е, че хората къде насила, къде с хитрост бяха откъснати от корените и традициите си! Тези две причини направиха така, че мнозина българи станаха завистници и алчни продажници!

Добрата новина е, че българина наистина е умен :) и бавно, но сигурно започва да проглежда, да се опомня и проумява :)

Убеден съм, че само след 7 години ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ няма да са същите, а по жизнени, здрави и творящи :)

ВРЕМЕНАТА СА ТАКИВА, СЪДБОВНИ :) :) :)

Идва ново време на изпитания, но и на истини :) - Ние ТРАКО-БЪЛГАРИТЕ, децата на България, най-добре виреем в такива времена :)

Днес го няма Рим, няма я Византия, няма я Османската империя, няма го Райха, няма го СССР, а ТРАКО-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТУК, нищо че "доброжелатели" се мъчат да крият старите ни столици Сефтополис, Фанагория и Плиска от нас.

СЪДБАТА ПРЕКРАСНО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА - ТЯ РАНО ИЛИ КЪСНО ДАВА НА ВСЕКИГО КАКВОТО Е ЗАСЛУЖИЛ!!!

Убеден съм, че ТРАКО-БЪЛГАРИТЕ платихме своите грехове и за нас идва време на подем ;)
цитирай
27. анонимен - Дебил!!!
02.05.2012 00:27
Дебил!!!
цитирай
28. анонимен - Ама нали не е разрешено да гласуваш за собствената си страна?
22.05.2012 17:25
Поне досега такива бяха правилата, и затова хората гласуваха за съседите си ....
цитирай
29. goran - Така е, но българите за добро или лошо, сме навсякъде по света!
22.05.2012 17:51
В България не можем да гласуваме, но всички останали родолюбци, които живеят в страните, който са включени в нашия полуфинал могат :)

Освен това, в България вече има много чужденци, мнозина от тях много внимателно гледат какво правим и говорим!

Ако сме единни и ангажирани за победата шансовете на Софи Маринова не само ще се удвоят, а ще се утроят :)
цитирай
Търсене