Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 11:05 - „Животът не е само писането, но това ми е постоянната нишка в живота. Все пак нещо, от което може би остава.” – Памет за Леда Милева
Автор: goran Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2873 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 19.02.2013 09:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image   
   
Отиде си Леда Милева, на 5 февруари, точно на рождения си ден, на 93 години. Така ли си отиват заслужилите или ... това е само за наше успокоение?!

    Тъжно ми е и не заради „Зайченцето бяло”, а заради жизненият творящ пример и огън, с който Леда Милева и нейните връстници топлеха и светеха за всички ни. Все още тук там мъждукат въгленчета от този огън, но ...
    Въпроса е осъзнаваме ли, че именно тези хора възродиха и съградиха днешна България от пепелта, предателствата, самозабравата и унижението от войните в началото на 20 век.
    Тези прекрасни, трудолюбиви и творящи българи – поколение на СТОПАНИ, БУДИТЕЛИ и ПАЗИТЕЛИ, една минута не са се вайкали или почивали!
    Изплащали са репарации, строили са училища, библиотеки, театри, болници, градове, пристанища, тръбопроводи, електроцентрали, пътища и още и още.
    Tези същите хора от 1920 до 1970 удесеторяват броя на студентите и образованите хора в родината си.
    Тези същите изпратиха песента на Валя Балканска, Георги Иванов и Александър Александров в космоса.
    Пак те направиха и базата ни в Антарктида и утвърдиха името на България в ЮНЕСКО и ООН.

    Кога най-после ще видим приноса и примерът им!
    Жизнено важно за всички ни е да осъзнаем, че днес времето ни е същото като тяхното през далечната 1920 г. България е разграбена и опустошена – може би е дори по-зле отколкото тогава след войните, защото днес сами се подтискаме.

    Имаме техният пример и доста ОБЕЦИ  НА УХОТО. Освен това нали уж сме по-модерни и технологични, значи ако запретнем ръкави и се захванем за работа не за петдесет, а за 10-20 години ще можем да подредим дома си. :)

    Важно е да виждаме и помним добрите примери и самите ние да се стремим да бъдем такива и ще се получи. Няма как да не се получи :)
    Живеем в истинско кътче от рая, Господ е българин, Орфей, Крали Марко, Хитър Петър, Джон Атанасов, Майстора и Райна Княгиня също.
    Наследници сме на прабългари и траки и на пук на всички „доброжелатели” наистина си ни бива – остава да го повярваме и поне малко сами да си помогнем! 












Гласувай:
15



Няма коментари
Търсене