Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 15:09 - Пренасянето е завършено.
Автор: asthfghl Категория: Лични дневници   
Прочетен: 17951 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 05.01.2017 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Както споменах наскоро, по причини, които обясних надълго и нашироко, с Блог.бг започнах поетапна раздяла. Точно едно десетилетие и близо 2.4 млн. прочита след началото, дойде моментът да си кажем довиждане.

Първо, на всичките си редовни читатели дължа дълбок поклон и едно огромно благодаря за отделеното време и за дискусиите, които имахме! От вас научих наистина много. Все пак нали целта на цялото занятие бе да се обогатя - поне за мен бе така.

С голямо облекчение и доста оптимизъм се отправям към следващия етап на блогърстването си: DreamWidth. Новият ми профил е:

Asthfghl.DreamWidth.org
Той ще обедини на едно място няколко блога, които от доста време поддържам в Блог.бг, LiveJournal, WordPress, а отскоро - и Facebook. Ще публикувам постинги на няколко езика - български, английски, руски.

В последно време за тази платформа се чуват много ласкави отзиви. На практика всички ветерани от LiveJournal, които през годините се отвратиха от негативните промени там след закупуването на LJ от руснаците, вече са се изместили в DW.

И така, съвсем логично, в търсене на място, където стопаните на блогове разполагат с добри възможности за контрол на достъпа и коментарите, където администраторите не страдат от параноична мегаломания, а местното общество е международно, твърде разнообразно и доста по-смислено от където и да било другаде в момента, накрая попаднах на DreamWidth. Към момента това се очертава като най-подходящата платформа за блогъри с международна насоченост.

Хубавото е, че всеки може да продължава да чете блога ми и да коментира свободно, дори и без да се е регистрирал. DW е доволно отворена към външни участници и коментари - може да се коментира анонимно, чрез OpenID, а скоро ще може и директно чрез Facebook. Така че заповядайте! Ще се радвам да продължим да поддържаме връзка.

Все пак там ще важат същите правила на модерация, както и тук - така че съветвам всеки първо да се запознае с тях.

Разбира се, не е изключено отвреме-навреме да се мяркам и насам. Нямам намерение да трия нищо от блога си тук. Същевременно, както споменах по-рано, огромната част от по-смислените постинги в Блог.бг вече съм ги пренесъл и на новото място.

Не мога да ви опиша какъв камък ми пада от шията при мисълта, че се отървавам от цялата тази простотия. На тези, които остават, пожелавам здрави нерви!

А на всички - успешно блогърстване! :-)



Гласувай:
12



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280566
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив