Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.08.2013 17:36 - Дивият капитализъм
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Приватизиране на водата: Нестле отрича, че водата е фундаментално човешко право

Kevin Samson
Global Research, June 27, 2013
Activist Post

Настоящият Председател и бивш Ген. Директор на Нестле, най-големият производител на хранителни продукти в света, вярва, че отговорът на глобалните водни проблеми е приватизацията. Това заявление идва от прекрасната компания, която търгува с нездравословна храна, разнасяйки я с кораб по Амазонка, инвестирала е в осуетяването на поставянето на маркери върху продукти, съдържащи ГМО, има будещо тревога здравно и етично досие заради детската си формулa и е наела цяла кибер армия, която да следи в интернет за критики и да организира дискусии в социалните мрежи.

Това е очевидно компанията, на която трябва да поверим управлението на водата ни, въпреки, че големи бутилиращи компании, в това число и Нестле, са предизвиквали редица водни кризи:

Големи мултинационални компании за напитки обикновено получават привилегии в използването на водни източници (и дори данъчни облекчения) спрямо гражданите, защото тези фирми създават работни места, които очевидно са по-важни за местните правителства, отколкото водните права на другите граждани, плащащи данъци. Компаниите като Кока Кола и Нестле (която използва воден кладенец в предградията на Мичиган и го нарича Poland Spring) източват милиони галони вода, оставяйки населението само да се оправя с възникващия воден недостиг. (източник)

Но Председателят Питър Брабек-Летмаф смята, че „достъпът до водата не е гражданско право”. Нито е човешко право. Така че ако приватизацията е отговорът, това ли е компанията на която населението трябва да се довери?

Това е само един от многото примери как компанията на този човек до момента се грижи за населението:

В малка пакистанска община, по думите на бивш кмет на селото, Бати Дилван, децата боледуват заради мръсната вода. Чия е вината? Той казва, че виновникът е бутилиращата компания Нестле, която е изкопала дълбок кладенец, лишаващ местните от питейна вода. „Водата не само е много мръсна, но и нивото ѝ се смъкна от 100 до 300-400 фута дълбочина”, казва Дилван. (източник)

Защо? Защото ако общината имаше водопровод, който да и доставя прясна вода, това щеше да лиши Нестле от доходоносен пазар за бутилирана вода, на който се продава марката ѝ Pure Life.

В субтитрираното видео по-долу, направено преди няколко години, Брабек дискутира своите виждания относно водата, както и няколко интересни коментари, отразяващи вижданията му за Природата – че тя е „безжалостна” – и, разбира се, задължителното заявление, че органичната храна е лоша, а ГМО са прекрасни. Всъщност, според Брабек, вие сте на практика екстремист ако имате мнение, което противоречи на неговото. Важно е да се обърне внимание на изказванията му след като продължаваме да виждаме как светът около нас все повече се превръща в механизирана среда, с цел да се отблъсне „безжалостната” Природа, която той споменава.

Заключението към този откъс може би най-добре разкрива вижданията на Брабек за света, хвърляйки светлина върху действията на фабриката му. Очевидно псевдо-спасителната роля на Нестле Груп в опазването на здравето на световното население трябва да бъде любезно приета. Чувствате ли се убедени?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214239
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031