Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 00:24 - След ТРУСЪТ – една година по-късно
Автор: goran Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3453 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 03.04.2012 21:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Преди 367 дни, в 14:46 местно време, Япония бе ударена от немислимо по мащабите си бедствие – от истински АПОКАЛИПСИС!!!
    Япония, десетата по население държава в света, трета по икономическа мощ, и първа по патенти и технологии, не успя да се защити от апокалипсиса. Въпреки, че японците непрестанно тренират как да постъпват при подобни ситуации, въпреки системата за ранно предупреждаване и въпреки огромният им тъжен опит с подобни беди!!!
     В рамките на по-малко от 24 часа Япония преживя най-силното земетресение в своята история, с магнитут  9.0, или 9,2 по Рихтер, според различни данни - бе застигната от невиждано цунами, и понесе взривяването на атомна централа, и безчет пожари, беди и лични трагедии!
     16 000 загинали, 3 000 безследно изчезнали, безчет стресирани и осакатени, икономика в колапс и безкраен режим на тока – това се изсипа върху Япония само в рамките на 24 часа!  
     Когато гледах и слушах новините, през миналата година, плачех и си мислех, че дори и японците не биха могли да се изправят на крака след подобен АПОКАЛИПСИС.
      Всеки друг на тяхно място би се огънал и изпаднал или в паника или ступор! Всеки друг, но не и японците!

      Говорим си с колегата и аз му споделям своето щастливо изумление от японският дух с думите: „Японците са невероятни, те са поне с едни гърди пред всички останали!”, а той се смее и ми отговаря: „Не с едни гърди!  С един век са пред всички останали!!!” след тези му думи и двамата замлъкваме в закъсняла минута мълчание!     

      На 11 март 2012г., в 14:46 местно време, Япония се поклони и застина в минута мълчание пред загиналите и пред себе си – пред безимените герои, който съумяха да се изправят, от руините на 11 март 2011 г., за да спасят родината и бъдещето на децата си!
      Една година след АПОКАЛИПСИСА, те децата на Япония са живи – работят, градят и мечтаят!    


      Япония е жива и слава Богу, защото мнозинството хора по света продължават да си мислят, че случващото се с общият ни дом Земята, не ги касае – дано Космоса, Живота и Съдбата ни простят и опазят японците и техните братя по дух, за да спасят човечеството от глупостта човешка!

Защо Япония е с един век пред всички останали? – Защото мечтае!
    и
Защото никога не се предава!


ДНЕС
image

image

image

image

ПРЕДИ  ЕДНА  ГОДИНА image

image

image

ПРЕДИ  ЕДНА  ГОДИНА  И  ДНЕС image

image

image

image

image












Гласувай:
11



1. karambol5 - Възихтен съм от силата на духът на ...
15.03.2012 09:56
Възихтен съм от силата на духът на тезихора !
Покон пред жертивте и пред живите !
цитирай
2. didagemidj - Вечна Памет!
18.03.2012 11:58
За Япония и Майка Земя!
цитирай
3. goran - ###
18.03.2012 14:12
Вечна Памет!
цитирай
Търсене