Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2012 19:39 - Какво ме прави щастлив :) и ПРАЗНИКА :)
Автор: goran Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4797 Коментари: 2 Гласове:
17

Последна промяна: 06.09.2012 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво ме прави щастлив??
Да имам дни, енергия, воля и вяра за живот :)   
Да имам грижовно семейство и стряха, под която да се подслоня. :)
Да не пестя времето и труда си, за близките ми хора – да ги мисля, срещам и посрещам. :)
Да имам разум, трудолюбие, дисциплина и свобода да сътворя поне по една добра дума, мисъл и пожелание за настоящите и бъдещите ми близки хора + по едно микроскопично и много лично подаръче за всеки от тях. :)
Да браня природата и живота, семейството и близките ми, себе си и общото ни бъдеще - нашето и на децата ни!!! И да ми остава по мъничко време да мисля, раста, мечтая и творя. :)

     Това пожелавам на себе си и на Вас. ;) :)
     Много ли е??? – Много е!!! Защото истинското щастие с пари не се купува, а се сътворява във времето с труд, разум и творчество! Не е лесно, но точно в това му е чарът. ;)
     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

      В петък и в неделя бях на работа, но пък в събота си бе истински празник :) :) :)

      Преди Празника мислих за него и си пожелах да го случа. – Съдбата се смили над мен и дори ми изпрати другар, с който да пътувам и пристигна по-рано у дома. :)  
      Станах по изгрев слънце, взех един душ и изскокнах от квартирата да се прибирам към дома :)
      Тръгнахме от София рано сутрин, - в 8:05 часа, и оползотворихме времето в разкази за градинарски случки и мурафети - така неусетно пътят остана зад нас.
      Пристигнахме в 9:25 часа, точно за откриването на пазара - в нашия град събота е пазарен ден, а пред Великден пазарът е още по-цветен, шумен и автентичен. :)
      Напазарувах, както традицията повелява – татко ме е учил, че на тази дата човек е хубаво да купи за себе си и за подарък поне едно „пръстено гърненце” или „дървена лъжица” - за здраве и берекет през годината. Аз си купих няколко миниатюрни амфорки, няколко великденски заека, едно слонче за късмет, две дървени охлювчета и две дървени свирки. Едната свирка я подарих на момченцето на приятели почти на мига – май майка му не остана много доволна, но детето много я хареса. :) – Все пак реших другата свирка да я запазя за себе си, вместо да я изпратя на племенника си, за да не си изкарам боя от кака, като ме види!
      После дадох отчет вкъщи по болните теми и побързах да се измъкна, уж да си прибера багажа от зимата, за докарването на който предишния ден услужливо ми помогнаха приятели.
      Пренесохме багажа и хукнах към плувния басейн – бяха ми казали, че по повод новия сезон до 1 май цените ще се наполовина и аз с удоволствие установих, че не са ме излъгали.
      Приготвих си плувките, хапнах половин шоколад за отскок и полетях към басейна – размазах се от удоволствие :)
      После се видях с весела дружина приятели и докато се усетя, бях зарибен да ходя да играя тенис на корт :) – и там се размазах от кеф :)
      Не стига това, ами се срещнах и една нова-стара приятелка и голямото семейство на близък приятел, които малко инцидентно се бяха прибрали у дома за празника. :)
      На тенис корта заварихме и трите сестри от веселата компанията, заедно със съпрузите им и момиченцето на най-голямата. Изобщо стана тя каквато стана! Събрахме се: четири семейства, три деца, две приятелки, един приятел и аз - гостът или кръгло 15 човека. Ако знаете каква весела глъчка се вдигна – беше невероятно. :)
      На връщане от корта видях още двама приятели за кратко :) и хукнах към дома, защото вече бе станало 21:00 часа и закъснявах за семейната вечеря с майка.

      Хубаво беше :) – много хубаво :)
                                   ~  ~  ~
      Живот глупешки, живот човешки - ЖИВОТ!!!
                                   
~  ~  ~


ЕДИНЕНИЕТО, СЪЕДИНЕНИЕТО, ВЯРАТА, ВОЛЯТА и СВОБОДАТА

Деня на българската азбука

Народни мъдрости и завети


3 март в бащината къща

Родови сънища

Три живота :)













Гласувай:
17



1. sladurani - Списъкът с нещата, които те правят щастлив, е чудесен!
17.04.2012 09:28
Христос Воскресе!

Когато бях малка списъците ми с нещата, които искам да направя през следващата година, включваха цели (да ме приемат в хубав унивесритет, после да си намеря стаж, работа). В един момент, след като тези толкова преломни моменти отминаха, осъзнах, че единственото, от което имам нужда, за да постигам желанията си, е здраве и силна воля. И това е всичко, което си пожелавам на празниците. И затова списъкът ти ми допада толкова :) Поздрави!
цитирай
2. goran - Привет Сладурани :) Благодаря за усмихнатите думи, за мен е удоволствие :)
17.04.2012 09:44
Човек няма нужда от много неща - всяко следващо над минимума е все по-излишно и излишно!

Обратно човек има нужда не от "неща", а от време, общуване, подкрепа, свобода и творчество :) - това е пътя на израстването :) Така е било, е и ще бъде ;)

Добрата вест е, че който търси, рано или късно намира! - и така ;)

Сладурани,
Още веднъж благодаря за топлите, усмихнати думи :)
Ведра, спорна и плодотворна седмица :)
цитирай
Търсене